U našem vrtiću provodimo redovni 10-satni program za jaslične i vrtićke skupine.Program se temelji na humanističko - razvojnoj koncepciji ranog odgoja i obrazovanja. Njime se potiče cjelovit razvoj djeteta, odnosno zadovoljavaju osnovne djetetove potrebe (socio-emocionalne, spoznajne, komunikacijske i tjelesne). Namjera programa je podupirati kvalitetu života uopće. Pri tome valja istaknuti brigu o zdravoj prehrani, vlastitom tijelu i higijeni, sportu kao preduvjetu zdravlja. Također podupiremo stalan kontakt sa prirodom, zdrav način života i posebnosti kraja u kojem živimo. Upoznajemo djecu sa kulturnom baštinom i pobuđujemo razvoj svijesti o očuvanju okoliša u našoj Gackoj dolini.

Djeca imaju mogućnost pohađanja tečaja engleskog jezika. Program je odobren i verificiran pri Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa. Engleski jezik provodi odgojiteljjica predškolske djece osposobljena za provođenje programa.

Pri našem vrtiću također organiziramo program predškole kojim su obuhvaćena djeca koja ne pohađaju vrtić. Program predškole se organizira u proljeće pri vrtiću i područnim školama. Provode ga odgajatelji i učitelji razredne nastave.